Ga terug
homemade amandelmelk

Homemade amandelmelk

Budgetvriendelijk en heerlijk vers
Voorbereidingstijd 8 uur
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 8 uur 5 minuten
Porties: 500 ml
calorieën: 377

Ingrediënten
  

  • 50 gr ongebrande amandelen minimaal 8 uur geweekt in water
  • 500 ml vers water
  • 1 snufje zout
  • 1/4 tl vanille-extract optioneel, voor een zachte smaak

Method
 

  1. Laat de amandelen minimaal 8 uur weken
  2. Voeg alles in een blender en blend tot een gladde melk

Notities

Macro's per 250 ml: 169 kcal, 4,1 g koolhydraten, 5,5 gr eiwit, 14,1 gram vet.
FODMAPS: veilig tot 22 gram. Bij 25 gram GOS (galacto-oligosachariden) in oranje zone.
LET OP!
Deze homemade amandelmelk is maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Gebruik meer water om de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten per 100 ml te verlagen.